joi, 5 iunie 2014

9 motive pentru care am renuntat DEFINITIV la produsele conventionale de curatenie a casei.

9 motive pentru care am renuntat DEFINITIV la produsele conventionale de curatenie a casei. 

Care este criteriul principal de achizitie a produselor de curatenie a casei? Pentru foarte multe persoane, inclusiv prietene de-ale mele, criteriul este unul singur: curatenia pe care o fac aceste substante, cat de curate raman chiuveta, parchetul, geamul sau toaleta. Pentru aceste persoane, cel mai important este sa fie casa curata, chiar daca folosesc bomba atomica. Ce sa le spui acestor oameni… nu prea multe. Doar sa le urezi mult succes in continuare.

Elimina chimicalele din CASA TA
Seria de articole si retete „Elimina chimicalele din CASA TA” lansata astazi de Jurnal Bio este pentru acei oameni care cauta alternative mai sigure si mai ecologice decat „exterminatorii de germeni” care se gasesc in comert. Pentru cei care sunt ingrijorati de efectele negative pe care substantele chimice din comert le-ar putea avea asupra sanatatii, asupra aerului pe care il respiram, asupra apelor din rauri sau mari. Nu o sa cad in extrema si nu o sa afirm ca aceste substante de curatenie sunt cele mai nocive substante care exista in casa omului. Desi exista voci care afirma acest lucru. Dar iata… substante curatenie casa toxic

Cele noua motive pentru a renunta SI TU la produsele conventionale de curatenie a casei
Produsele de curatenie a casei contin in medie aproximativ 62 de chimicale toxice. Pentru anumite combinatii de chimicale, nici macar nu exista studii cu privire la efectele aparute la combinarea lor.
Cele mai novice produse sunt substantele acelea foarte puternice de curatare a scurgerilor, cele de curatare a aragazului si a cuptorului si de curatare a toaletei.
Gazul provenit din reactia combinarii chimice a ingredientelor poate fi toxic.
Parfumurile sintetice adaugate acestor substante de curatenie din comert pot cauza iritatii ale cailor respiratorii, dureri de cap, senzatia de stranut. Contin ftalati si am explicat aici ce este cu ftalatii in cosmetice si substante de curatenie.
Substantele care contin combinatia clor – amoniac sunt un cocktail daunator.
Printre cele mai frecvente probleme cauzate de substantele chimice de curatenie a casei se numara: iritatii ale pielii, iritatii ale cailor respiratorii, iritatii ale ochilor.
Dupa ce le folosim, substantele de curatenie ajung in sistemul de canalizare si intra apoi in programul de tratare a apelor reziduale. O parte din ingredientele active ale acestor substante trec si de programul de curatire a apei si se varsa in rauri.
Produsele de curatenie a casei formeaza o piata total dereglementata din punctul de vedere al etichetarii bio. Mai pe romaneste, oricine poate sa spuna despre orice produs ca este „Eco” sau „Bio”! Asa ca mare atentie la falsele produse bio de curatenie. Nicio lege nu interzice ca un producator sa mentioneze pe eticheta ”bio” sau ”organic” sau ”eco” sau ”verde”. Este aceeasi situatie ca la produsele cosmetice. Singurele produse cu adevarat bio sunt cele certificate de un organism de certificare recunoscut international.
Triclosanul – apare pe etichete sub numele de „antibacterian”. Este un ingredient foarte puternic, ce ajunge in rauri si polueaza.

Ce este de facut? Simplu! Sa renuntam la substantele de curatenie a casei si sa ni le producem noi in casa. Sau sa alegem varianta organica, certificata. Dar despre toate acestea si despre retetele simple, vor urma alte articole pe Jurnal Bio, in cadrul campaniei „Elimina chimicalele din CASA TA”.




VREAU SA- MI ALEG SI ALTE PRODUSE  click aici pentru catalog

VREAU SA CUMPAR  click aici pentru a comanda



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu