sâmbătă, 7 iunie 2014

Lecitina, hrană pentru creier


Este cunoscută în special pentru capacitatea sa de a îmbunătăţi funcţiile creierului.
 Dar lista beneficiilor lecitinei este mult mai lungă. În primul rând, specialiştii recomandă terapia cu lecitină în stări de oboseală şi de epuizare, în tulburări de concentrare, de memorie şi pentru îmbunătăţirea rezistenţei la stres. Mai ales în perioada de pregătire a examenelor, studenţii şi elevii rezistă mai bine la oboseală şi la stres dacă apelează la sursele naturale de lecitină.

Protejează vasele de sânge Lecitina are efecte pozitive asupra sistemului cardiovascular: stimulează arderea grăsimilor din organism, curăţă pereţii vaselor sanguine şi întăreşte muşchiul inimii. Mai mult, lecitina din soia împiedică depunerea colesterolului pe pereţii vaselor. Indicată anxioşilor O altă componentă a lecitinei, inozitolul se depozitează în cantităţi mari în structura creierului. Cercetările recente arată că lipsa inozitolului ne expune riscului de a suferi de probleme oculare, stări anxioase, insomnii, constipaţie şi de tulburări ale circulaţiei sanguine. Cafeaua îi limitează efectul Consumul unei cantităţi mari de cafea (două sau mai multe ceşti) contribuie la distrugerea inozitolului din organism. Şi unele medicamente, precum sulfamidele, distrug inozitolul. 

Eficientă în afecţiunile pielii Consumul lecitinei protejează pielea: îi menţine elasticitatea şi aspectul  sănătos.

Specialiştii au constatat că terapia cu preparate din ulei de lecitină din soia şi din seminţe previne apariţia eczemelor şi stopează căderea părului. Specialistul nostru Livia Nena biolog nutriţionist Lecitina este un tip de lipidă necesar fiecărei celule din organism. 

Membrana celulară (care reglează trecerea nutrienţilor în şi din celule) conţine multă lecitină. De asemenea, straturile protectoare din jurul creierului sunt făcute din lecitină, iar celulele muşchilor şi cele ale nervilor conţin şi ele această grăsime esenţială. Prin urmare, lecitina trebuie introdusă în orice dietă. Ea se găseşte în cantităţi însemnate în soia, drojdie de bere, cereale, legume (fasole uscată, linte), germeni de grâu şi, nu în ultimul rând, în gălbenuşul de ou şi în peşte. Persoanele din toate categoriile de vârstă pot beneficia de lecitină.

Aceasta ajută la prevenirea aterosclerozei, la protejarea împotriva bolilor cardio-vasculare, previne degradarea celulei nervoase, ajută la refacerea ficatului şi scade nivelul de colesterol „rău“ din sânge.


Poti cumpara de aici : lecithin-plus-cu-soia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu